Концептуальні підходи до вивчення феномену якості життя та його оцінки - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna; Корпач, Катерина Ігорівна; Korpach, Kateryna Igorivna (вищий навчальний заклад "Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»", 2011)
Стаття присвячена актуальній темі дослідження якості життя в сучасних наукових підходах. Виділені основні показники якості життя, його компоненти, критерії та оцінки. Зазначено, що найбільше досліджень феномену якості життя проведено зарубіжними вченими, тоді, як в Україні його вивченню приділяється найбільша увага в галузі медицини. Передбачено важливість оцінки якості життя з психологічної точки зору.

The article presents the modern scientific approaches to the problem of life quality. The parameters of life quality, it’s components, indicators and evaluations are underlined. It is marked that the life quality is mostly presented in the investigations of foreign scientists, when in Ukraine this kind of investigation is presented in medicine. It is provided the impotence of life quality evaluation from psychological point of view.
The Conceptual Approaches to the Establishment of Life Quality Phenomenon and it’s Evaluation
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: якість життя; life quality; опитувальники; questionnaires; критерії оцінки; evaluation criteria; медичні аспекти; medical aspects; психологічні аспекти; psychological aspects; соціальні аспекти; social aspects