ФУНКЦІОНАЛЬНО-СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СИНОНІМІЧНИХ РЯДІВ З КОМПОНЕНТОМ ДОРОГА - Бондар, Тетяна Георгіївна; Bondar, Tetyana (Одеса: ОРІДУ НАДУ, 2006)
У статті розглядаються синонімічні ряди з компонентом дорога в українській та російській мовах; подається аналіз словникових статей з різних словників синонімів. Зроблена спроба представити синонімічні групи з компонентом дорога у вигляді польової структури. The article deals with synonymous rows of the Ukrainian and Russian languages which contain a component road. The analysis of entries from different synonymic dictionaries is given. Synonymous groups with a component road are represented as the field structure.
Keywords: синонім, синонімічні ряди, домінанта, польова структура; synonym, synonymous rows, dominant, field structure