Релігійний стереотип як феномен повсякденності - Борейко, Юрій; Boreiko, Yury (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Статтю присвячено дослідженню феномену релігійного стереотипу в контексті повсякденності. Як компонент релігійної свідомості стереотип відіграє важливу роль у формуванні ставлення людини до навколишнього світу, інших людей, спільнот. Релігійний стереотип упливає на усвідомлення індивідом належності до релі¬гійної спільноти, перетворює суб’єктивне сприйняття релігії на імператив для всіх членів спільноти.
Religious Stereotype as a Phenomenon of Everyday Life
Keywords: релігійний стереотип; релігійна свідомість; картина світу; повсякденність; стереотипізація; religious stereotype; religious consciousness; world view; everyday life; stereotyping