Основа та вектори ТКС України та Словаччини - Найдич, Марина Анатоліївна; Naidych, Maryna A. (Рівненський державний гуманітарний університет ; Рівненський інститут слов'янознавства Київського славістичного університету, 2014)
Йдеться про історію становлення транскордонного співробітництва України та Словаччини, розглядається нормативно-правові та інституціональні основи взаємодії країн, аналізуються галузі співпраці України та Словацької Республіки серед яких: соціально-економічна, науково-технічна, екологічна, культурна та ін.

The article focuses on the history of formation of the cross-border cooperation between Ukraine and Slovakia; the regulatory, legal and institutional fundamentals of countries interaction are considered, the cooperation spheres between Ukraine and the Slovak Republic are analyzed.
Fundamentals and vectors of Ukraine and Slovakia CBC
Keywords: транскордонне співробітництво; законодавство; співпраця України та Словаччини; cross-border cooperation; legislation; cooperation between Ukraine and the Slovak Republic