Журнал про сучасне візуальне мистецтво: ризик втратити українського митця - Мазур, Юлія В.; Mazur, Y. V.; Рожило, Марія А.; Rozhylo, M. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено ситуацію на інформаційному ринку щодо журналів про сучасне візуальне мистецтво, зроблено контент-моніторинг зарубіжних і вітчизняних видань. Наголошено на важливості функціонування спеціалізованого видання, яке стане платформою для презентації та обговорення мистецьких новинок, для висвітлення творчих пошуків молодих майстрів, обміну творчим досвідом. Запропоновано концепцію нового україномовного журналу про сучасне візуальне мистецтво, який би висвітлював усі його аспекти, створював простір для реалізації творчого потенціалу. The article deals with the situation in the information market of magazines about modern visual art, proposed their review and analysis made content monitoring foreign and national editions. Investigated the features, advantages and disadvantages foreign and native editions of cultural and art themes, which gives an opportunity to understand the specifics, needs and possibilities of modern art journals. The concept of new Ukrainian magazine about modern art, which would be highlighted all its manifestations. The new edition is aimed at development creative young people and the opportunity to realize their potential in Ukraine. The study used scientific methods of analysis, synthesis and synthesis, as well as quantitative (statistical, content-analysis).
Magazine about modern visual art as the risk to lose Ukrainian artist
Keywords: журнал; magazine; культурно-мистецьке видання; cultural and art edition; сучасне візуальне мистецтво; modern visual art; український митець; Ukrainian artist; аудиторія; audience; ЗМІ; mass-media