Лексико-семантичне поле Україна як засіб відтворення мовнопоетичної картини світу Яра Славутича - Полякова, Тетяна; Poliakova, Tetiana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглянуто актуальні питання когнітивних досліджень мовної картини світу та проаналізовано семантичні зв’язки мовних одиниць мікрополя простору, що входять у структуру концепту Україна поезії Яра Славутича. Actual problems of the cognitive investigation of the LPW (language picture of the world) are considered in the article. Semantic connections of the language units of the space micro field, which constitutes the Ukraine-concept in the poetry of Yar Slavutyuch are analyzed there as well.
Lexico-semantic field of Ukraine as the means of reflecting the language-poetical image of the world by Yar Slavutyuch
Keywords: мовна картина світу; language picture of the world; лексико-семантичне поле; lexico-semantic field; художній простір; the space micro field; лексична одиниця; lexical unit; лексема; lexeme