Осередки автентичної продукції Волинської області як сектор креативних індустрій - Мельник, Андрій Васильович; Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2023)
Визначено сучасну структуру народних художніх промислів Волині, окреслено основні види та осередки художніх народних промислів, що зустрічаються на території Волинської області. Розкрито підприємницький потенціал осередків художніх народних промислів як сектору креативних індустрій. Вивчення особливостей та закономірностей розміщення осередків художніх народних промислів дозволить розширити номенклатуру наявних туристичних маршрутів, створити належну туристичну інфраструктуру поблизу цих обʼєктів. Проведено аналіз коефіцієнту забезпеченості даним видом туристично-рекреаційних ресурсів як підґрунтя розвитку пізнавального туризму. Запропоновано комплекс заходів, що дозволять підвищити роль осередків художніх народних промислів у системі пізнавальних туристичних маршрутів, і відповідно збільшити кількість туристів на Волині, сформувати позитивний імідж краю.
Keywords: художні народні промисли; автентична продукція; пізнавальний туризм; креативні індустрії; Волинська область; 911.2:[379:745/749(477.82)