Сутність і зміст нервової булімії як різновиду харчової адикції - Крат, Лілія; Гошовський, Ярослав Олександрович; Krat, Liliia; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проблема порушень харчової адикції в сучасній медицині та психології займає особливе місце. З кожним роком в Україні повільно, але неухильно зростає кількість людей із різноманітними варіантами патології харчової поведінки, а також кількість звернень за медичною і психологічною допомогою. До кола цієї проблеми прийнято включати різноманітні порушення функцій органів і систем, наприклад харчової поведінки. Особливу увагу необхідно приділити нервовій булімії. На сьогодні у світі різко зростає загроза збільшення випадків порушень харчової поведінки (ПХП), які у 95% випадків трапляються у дівчат і молодих жінок віком 13-23 роки.
Keywords: нервова булімія; харчова адикція; патологія харчової поведінки; діагнисточні критерії