Дитячий психоаналіз: діагностичний і терапевтичний дискурс - Вірна, Жанна Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Головною метою навчального курсу є висвітлення теоретико-методологічних аспектів ранньої організації психіки дитини в межах психоаналітичних концепцій та ознайомлення із прикладними здобутками дитячого психоаналізу. Основними завданнями навчального курсу є: ознайомлення здобувачів освіти із загальними концепціями дитячого психоаналізу та розкриття діагностичних можливостей та психотерапевтичних можливостей вивчення психіки дитини. Освітній компонент «Дитячий психоаналіз: діагностичний і терапевтичний дискурс» вміщує базовий матеріал психоаналітичного підходу вивчення дитинства у форматі діагностичного і терапевтичного дискурсу. Огляд методологічних позицій дитячого психоаналізу деталізує проблему прояву тілесності, сексуальності та психосоматики. Прикладний контекст навчального курсу охоплює ознайомлення із основними психодіагностичними засобами, які використовуються психологами для аналізу материнсько-дитячих та сімейно-батьківських відносин дитини.
Keywords: психоаналіз; терапевтичний дискурс