Граматична структура дієслівної валентності - Масицька, Тетяна Євгенівна; Masytska, T. E. (Волинський державний університет ім.Лесі Українки, 1998)
У роботі досліджено семантико-синтаксичні, формально-синтаксичні і морфологічні ознаки валентності дієслова. Встановлені валентні групи дієслова і визначені валентно повязані з ними субстанціальні синтаксеми. The present monografia contains the theoretical investigation of semantic-syntactical valency of the verb. The morfological, formal-syntactical indications of valency are analysed. The valent groups of the verb and certain substantivised components - syntaxemas, wich in semantically elementary simple sentence are stated.
Keywords: семантико-синтаксична валентність; дієслово; іменник; предикат; синтаксема; semantic-syntactical valency; verb; valent groups of verb