Статус ознак подібності в предикатній метафорі - Жуйкова, Маргарита Василівна; Zhujkova, Margaryta V. (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2014)
У статті розглянуто статус та джерела ознак подібності в метафорах. Показано, що предикатна метафора заснована на ментальних ознаках ситуації, які видобуваються свідомістю носіїв мови з образу донорської зони. The article is devoted to the status and sources of resemblance features in metaphor. The investigation shows that the predicative metaphor is merely based on mental features of a situation; the features that speakers usually derive from the image of a donor zone.
The status of characteristic features of similarity in predicative metaphors.
Keywords: теорія метафори; theory of metaphor; символ метафори; symbol of metaphor; ознаки подібності; resemblance features; донорська зона; donor zone; реципієнтна зона; recipient zone