Потенціометричний сенсор на основі іонного асоціату астрафлоксину йодброміду - Кормош, Жолт Олександрович; Kormosh, Zholt (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Створено пластифікований I2Br- сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат атрафлоксину йодброміду. Робочий інтервал рН йодбромідного сенсору становить рН 2 – 10. Інтервал лінійності електродної функції лежить у межах 1·10-6 – 1·10-1 моль/л, крутизна 77 мВ/pC. Розроблений сенсор апробовано під час потенціометричного титрування аскорбінової кислоти та натрію тіосульфату. The I2Brsensor with a PVC membrane containing ionic associates of astrafloksin iodinebromide as electrode-active substance were developed. The рН working range iodinebromide sensor is 2–10. The linearity ranges of iodinebromide sensor function are 1×10-6 – 1×10-1 mol L-1, the sensor function slopes are 77 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for the ascorbic acid and sodium thyosulfate determination was shown by potentiometric titration methods.
Potentiometric Sensors on the Basic of Ionic Associate of Astrafloksin Iodinebromid
Keywords: іонний асоціат; йодбромідний сенсор; потенціометричне титрування; ionic associates; iodinebromide sensor; potentiometric titration