Проблема еліпсису та еліптичних речень у сучасній лінгвістиці - Хірочинська О. І.; Khirotchynska O. І. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто теоретичні основи та принципи дослідження еліпсису. Охарактеризовано сучасні підходи до вивчення проблеми понять у мовознавстві та лінгвістиці, проаналізовано праці відомих учених і визначено сфери поширення еліптичних речень. This article deals with the theoretical basis and principles of the investigation of ellipsis. One discusses the different approaches to the study of the problem of concept in linguistics. One analyses works of famous researchers and one determines the sphere of the enlargement of elliptical sentences.
The Problem of Ellipsis and Elliptical Sentences in Modern Linguistics
Keywords: еліпсис; ellipsis; еліптичність; ellipticity; еліптичні речення; elliptical sentences