Лексикологія англійської мови: програма нормативної навчальної дисципліни - Сорокіна, Ліна Євгеніївна; Sorokina, Lina Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма з курсу «Лексикологія англійської мови» ставить за мету висвітлення як традиційних, так і новітніх теоретичних і практичних проблем лексикології з точки зору наукових досягнень сучасного вітчизняного та зарубіжного мовознавства та формування в майбутніх педагогів основ наукового мислення з прицілом на використання матеріалів курсу в практиці викладання англійської мови в освітніх закладах різного типу. Вивчення лексикології передбачає оволодіння студентами теоретичними знаннями з розділів: етимологічний склад сучасної англійської мови, словотворення, мотивовані та немотивовані словосполучення, семасіологія, варіанти та діалекти англійської мови, лексикографія. Курс «Лексикологія англійської мови» має озброїти студентів сумою знань, які допоможуть студентам, як фахівцям-філологам та викладачам, правильно інтерпретувати мовні факти, глибоко осмислювати тексти, що вивчаються.
Курс «Лексикологія англійської мови» тематично пов’язаний з дисциплінами, які вивчаються згідно з навчальним планом підготовки студентів за напрямом підготовки 6.010102 - Початкова освіта, освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр".
Keywords: лексичне значення слова; фразеологізми; етимологічні особливості