Окремі аспекти добросовісності у цивільному праві - Чубоха, Надія Федорівна (My University, 2023)
У тезах визначено принцип добросовісності як головної засади цивільного законодавства. З’ясовано, що добросовісність як принцип цивільного права є нормативним виміром, еталоном правомірної поведінки учасників цивільних правовідносин. Моральні засадам цивільного законодавства є межами свободи суб’єктів цивільних правовідносин. Застосування судами добросовісності у вирішення цивільних спорів відповідатиме утвердженню справедливості та розумності судових рішень, захисту прав та інтересів учасників цивільного обороту.
Keywords: загальні засади; добросовісність; оціночні категорії; рішення суду; 347.1