Аналіз використання земельних ресурсів Вінницької області - Cухий, П. О.; Дарчук, К. В.; Зелена, Н. А.; Suchij, P. O.; Darchuk, K. V.; Zelenaya, N. А. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розглянуто сучасний стан та особливості використання земельного фонду Вінницької області. Досліджено компонентну структуру земельного фонду та особливості його територіальної диференціації. Визначено рівень забезпеченості населення досліджуваної території сільськогосподарськими угіддями. Розглянуто сучасні особливості використання земель у межах основних категорій. Запропоновано варіанти оптимізації використання земельних ресурсів на перспективу залежно від впливу природно-географічних та соціально-економічних чинників.The current state and characteristics of the land fund of the Vinnitsa region.The component structure of the landed fund and feature of his territorial differentiation is explored. The level of material well-being of population of the explored territory is definite by agricultural lands. The modern feature of the use of earths are exposed within limits of basic categories. The variants of optimization of the use of the landed resources are offered on a prospect depending on influencing of natural-geographical and socio-economical factors.
Analysis of the Use of Land Resources Vinnitsa Region
Keywords: земельний фонд; водний фонд; землекористування; лісовкриті площі; сільськогоспо-дарські угіддя; малопродуктивні землі; оптимізація використання земельних ресурсів; the landed fund; water fund; built-up earths; forest areas; land-tenure; agricultural lands; underproductive earths; optimization of the use of the landed resources