Міжнародний ринок як середовище для маркетингової діяльності - Клець, Віталій Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розглянуто особливості виходу компанії на світовий ринок, охарактеризовано важливі аспекти зовнішньоекономічної діяльності фірми: мотиви, що спонукають до міжнародної торгівлі, варіативні сценарії маркетингових стратегій, що визначають поведінку на міжнародній арені. Звернено увагу на перешкоди, що віддаляють міжнародний успіх, такі як: відсутність попиту на товар на локальному ринку, недостатній аналіз іноземних ринків та обмежений ресурс компанії. З’ясовано, що доступ до нових ринків означає збільшення потенційної аудиторії та доходів, що міжнародна конкуренція стимулює покращення продуктів і послуг. Успіх у сфері міжнародного маркетингу потребує врахування культурних різниць та адаптації маркетингових стратегій до локальних традицій, а також до політичного середовища країн-ринків. На зовнішніх ринках панує жорстка конкуренція, тому вдале існування фірми можливе лише за умови використання продуманих методів управління та сучасних методів маркетингу. Обґрунтовано важливу роль контент-маркетингу для широкого продажу товарів у наші дні, визначено роль глобалізації та охарактеризовано ознаки глобалізованого товару, який актуальний у всьому світі. Важливо інтегрувати продукт чи послугу в локальне інформаційне середовище. Проаналізовано ефективні практики торгівлі глобалізованими товарами на місцевому рівні і зроблено висновок, що нинішні світові компанії-гіганти змогли адаптуватися до вимог часу та своїм прикладом показали, як вдало вийти і бути конкурентними та світовому та локальному ринках. Основне правило – зважати на культурні особливості та національні уподобання, залишаючи при цьому в товарі його головну суть та концепцію. Зрештою, у роботі проаналізовано міжнародний маркетинговий досвід української компанії «Нова пошта», звернено увагу на особливості виходу компанії на міжнародний ринок, описано недоліки та переваги функціонування цієї компанії відносно інших.
Keywords: маркетинг; ринок; міжнародний; стратегія; торгівля; компанія; продукт; глобалізація