Райони найбільшого поширення осередків народних художніх промислів у Волинській області як об’єктів пізнавального туризму - Антипюк, Олена Володимирівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович; Чир, Надія Вікторівна (ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди", 2020)
Визначено місце народних художніх промислів у культурній індустрії туризму. Виокремлено окремі їх елементи. Визначено найбільш насичені осередками райони Волинської області. Проаналізоване геопросторове їх розміщення та коротко охарактеризовано кожен вид промислів і ремесл. Зроблено акцент на проблемних питаннях культурної галузі туризму.
Keywords: туризм; туристичні ресурси; пізнавальний туризм; художні народні промисли; художня обробка дерева; столярство; бондарство; різьблення по дереву; лозоплетіння; вишивка; макраме; Волинська область