Трансформація політичної системи: досвід Бельгії, уроки для України - Мишляєв, Т. Ю.; Myshlyayev, T. Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Досліджено особливості трансформації політичної системи Бельгії. Виявлено специфіку федералізації цієї держави. Проаналізовано подібності тенденцій в політичному розвитку Бельгії та України. На основі бельгійського досвіду сформульовано рекомендації щодо трансформації політичної системи України. Features of Belgian political system transformation are examined. Specific of federalization of this state is found out. Similarities of political development of Belgium and Ukraine are analyzed. Recommendations for transformation of Ukraine’s political system on the basis of Belgian experience are given.
Political System Transformation: Belgian Experience, Lessons for Ukraine
Keywords: політична система; трансформація; соціополітичний поділ; федералізація; система державних інститутів; political system; transformation; cleavage; federalization; system of state institutions