Вплив ерозійних процесів та фільтраційних властивостей ґрунтів на формування якості води басейну річки Західний Буг - Нетробчук, Ірина Марківна; Боярин, Марія Володимирівна; Netrobchuk, Iryna M.; Boiaryn, Mariia V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2007)
Розглянуто теоретичні питання впливу ерозійних процесів та фільтраційних властивостей ґрунтів на якість води. Визначено природні та антропогенні фактори, які впливають на якість води, а також модулі та об’єми змиву ґрунтів у межах басейну річки Західний Буг. Проаналізовано вплив обробітку ґрунту різними способами на змив ґрунту, а також вплив сільськогосподарських культур на показники протиерозійної стійкості ґрунтів. The theoretical questions of the influence of the erosion processes and filtration abilities of soils on the water’s quality are considered. The natural and anthropological factors which influence on the water’s quality and also on the module and capacity soil’s wash – out in boundaries of basin are determined. The influence of soil’s cultivation by different ways on the wash – out is analyzed, and also influence of agricultural cultures on the indexes of erosive stability of soil.
The Influence of Erosion Processes and Filtration Abilities of Soil on Dormation of Water’s Quality of West Bug Area.
Keywords: ерозія; змив; протиерозійна стійкість ґрунтів; обробіток ґрунту; фільтраційні властивості ґрунтів; якість води; басейн річки; erosion; wash-out; erosive stability; cultivation of the soil; filtration abilities of soil; the quality of water; basin of the river