Польське підпілля на Волині 1939−1941 рр. - Матійченко, Віктор; Matiychenko, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
З’ясовано особливості формування польського підпілля. Розкрито основні напрями його підривної діяль-ності. Охарактеризовано боротьбу радянських репресивно-каральних органів проти повстанських організацій та груп. In this work are established main features of forming of Polish underground activity-discovered basic directions of it’s subversive activity; described fight of soviet repressive organizations against insurgent groups.
Polish Underground Activity on the Territory of Volyn Region in 1939−1941
Keywords: польське підпілля; конспіративні організації; повстанські групи; антирадянська діяльність; Polish underground activity; secret organizations; insurgent groups; anty-soviet activity