Галактика Гутенберга чи галактика Інтернету? - Благовірна, Наталія Богданівна; Blahovirna, Nataliia B. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
Обґрунтовано необхідність трансформації видавничих методик підготовки тексту в контексті Інтернет-технологій. Зумовлено потребу взаємодії та взаємовпливу цифрового та паперового продукту. Прокоментовано пріоритетність візуальних мистецтв над словесними. Розглянуто новаторські видавничі ідеї в електронному та традиційному паперовому середовищах.

The necessity to transform techniques of publishing while preparing the text in the context of Internet technology is substantiated. The need for interaction and influence between the digital and paper products are confirmed. The visual arts’ priority over verbal art is commented. The innovative publishing ideas in electronic and traditional paper environments are analyzed.
Gutenberg Galaxy or the Galaxy of Internet?
Keywords: традиційне книговидання; Інтернет-технології; електронний видавничий бізнес; цифровий продукт; читацькі звички; візуальний образ; traditional publishing; Internet-technologies; electronic publishing; digital product; reading habits; visual image