ПСИХОЛОГІЧНА СПЕЦИФІКА УВАГИ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ З ВАДАМИ ЗОРУ - Коць, Михайло Онисимович (Херсонський державний університет, 2016)
У статті проаналізовано та здійснено емпіричне дослідження уваги молодших школярів навчально-реабілітаційного центру, які мають вади зору. Обгрунтовано актуальність дослідження уваги молодших школярів з вадами зору у психології. Емпірично доведено, що досліджувані володіють високим рівнем об’єму та концентрації уваги та рівнем вище середнього стійкості уваги. Молодший шкільний вік є сприятливим для розвитку властивостей уваги школярів із вадами зору.
Keywords: молодший школяр; увага; вади зору