Енантіосемія в значенні англійських прикметників оцінки “особливий” - Баланюк, С. С.; Balanyuk, S. S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглядається сумісність протилежних значень у внутрішній структурі полісемічних прикметників в англійській мові. Автор досліджує причини явища енантіосемії, аргументуючи висновки даними словників та аналізом функціонування слова в текстах. The article deals with opposite meanings co-existence in the inner structure of English polysemous adjectives evaluating peculiar. The author determines the reasons of enantiosemy emergence on the basis of English dictionaries and contextual analysis data.
The Enantiosemy Phenomenon in the Inner Structure of the English Evaluative Adjectives Meaning Peculiar
Keywords: протилежність; полісемія; дифузність; внутрішня структура; енантіосемія; opposition; polysemy; fusion; inner structure; enantiosemy