Психологія коучингу - Кульчицька, Анна Валеріївна; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою курсу є професійне висвітлення сутності й особливостей процесу коучингу, а також основних інструментів коучингу, які можуть бути застосовані у різних сферах життєдіяльності та спрямовані на розвиток особистості. Навчальний курс спрямований на: 1) ознайомлення студентів з: історією виникнення коучингу, сутністю поняття «коуч» та «коучинг», основним принципам та завданням психології коучингу; 2) формування в студентів системи поглядів на основні вимоги до особистості коуча відповідно професійних стандартів , ключові компетенції коуча; 3) ознайомлення студентів з особливостями процесу коучингу, основними аспектами вивчення запиту, категорією потенційних клієнтів коуча, особливостями емоційної та мотиваційної складової під час коучингового процесу.
Keywords: поняття коучингу; професійні стандарти коучингу; коучинговий процес