Декоративно-пластичні мотиви архітектури будівель і споруд історичної частини міста Луцьк. - Берлач, Олександр Павлович; Berlach, Oleksandr P.; Тарасюк, Іван Іванович; Tarasiuk, Ivan I. (Харківська державна академія дизайну і мистецтв., 2012)
В статті виявляються та аналізуються декоративно-пластичні мотиви пам’яток архітектури, громадських будівель і споруд «Старого міста» в Луцьку. Аналіз будівель і споруд дозволяє виділити формотворчі завдання та креативну сутність декору, як частини архітектурної споруди, наділеного естетичною функцією.The paper identified and analyzed decorative plastic motives monuments, public buildings "Old Town" in Lutsk. Analysis of buildings can provide formative tasks and creative nature decor as part architectural structures possessing aesthetic function.
Plastic decorative motifs architecture buildings historic city of Lutsk
Keywords: декор; decor; пластика; plastic; форма; shape; конструкція; design; формотворення; shaping; композиція; composition