Архітектоніка публічного інвестування соціально-економічного розвитку регіонів - Івашко, Олена Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України, 2025)
Монографія присвячена комплексному дослідженню теоретичних і практичних засад публічного інвестування як ключового інструмента соціальноекономічного розвитку регіонів. У роботі обґрунтовано концепцію «архітектоніки» публічного інвестування, що розглядає інвестиційний процес як багаторівневу, інтегровану систему, орієнтовану на забезпечення збалансованого територіального розвитку, зростання конкурентоспроможності та підвищення добробуту населення. Монографія має наукову новизну, адже пропонує системний підхід до оцінки й організації публічних інвестицій, поєднує теоретичні положення з практичними рекомендаціями для органів влади та місцевого самоврядування. Результати дослідження становлять інтерес для науковців, викладачів, аспірантів, студентів економічних спеціальностей, а також для практиків, які займаються питаннями регіонального розвитку.
Keywords: регіон; громади; території; регіональний розвиток; розвиток регіону; регіональна економіка; інвестиції; публічні інвестиції; фінансове забезпечення; публічне інвестування; регіональна політика; збалансований розвиток; 336.7:332.14:338.2(477)