Вплив освітньої політики Австро-Угорщини на формування ціннісних орієнтирів у молоді на землях Східної Галичини - Русин, Галина; Rusy`n, Galy`na (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглядаються основні властивості ціннісних орієнтирів молоді. Аналізується діяльність товариства «Руська Трійця», яка стала підґрунтям у формування ціннісних орієнтирів української молоді через українську мову, традиції, культуру, тощо. Розкриваються ідеї Галицьких новаторів, педагогів, освітян які пропагували все українське. In the article the basic properties of values of young people. Analyzes the activities of society "Rus Trinity", which became the basis for the formation of values in young people through Ukrainian Ukrainian language, traditions, culture, and so on. Disclosed idea Galician innovators, educators, teachers who are promoted Ukrainian.
The impact of education policy of Austria-Hungary on the formation of values in young people in the lands of Eastern Galicia
Keywords: освіта; education; ціннісні орієнтири молоді; духовність; народна педагогіка; youth value orientations; spirituality; folk pedagogy