Порівняння макро- і мікроморфології кори мозочка ящірки прудкої, перепела звичайного, підковоноса великого - Омельковець, Ярослав Адамович; Березюк, Марія Володимирівна; Omelkovets, Ya. A.; Berezyuk, M.V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Наведено результати дослідження макроморфології мозочка та цитоархітектоніки його кори у підковоноса великого (Rhinolophus ferrumequinum L.), перепела звичайного (Coturnix coturnix L.), ящірки прудкої (Lacerta agilis L.). Виявлено відмінності в будові мозочка пов’язані з середовищем життя, ступенем локомоторної активності, опануванням повітряного простору, адаптацією до польоту. The results of the study makromorfolohiyi cerebellum and tsytoarhitektoniky its bark in large (Rhinolophus ferrumequinum L.), (Coturnix coturnix L.), (Lacerta agilis L). The differences in the structure of the cerebellum associated with living environment, level locomotive activity, mastering airspace adaptation to flight
Comparison of Makro- and Mikromorfologiya Cerebellum for the Rhinolophus Ferrumequinum L.,of on the Coturnix Coturnix L., of on the Lacerta Agilis L.
Keywords: птахи; ссавці; плазуни; мозочок; кора мозочка; цитоархітектонічний шар; нейрон; birds; mammals; reptiles; cerebellum; bark of cerebellum; citoarkhitektonichniy layer; neuron