Бореальні види рослин у проектованому ландшафтному заказнику «Обрічки» (Маневицький район, Волинська область, Україна) - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Коцун, Лариса Олександрівна; Коцун, Борис Борисович; Лісовська, Тетяна Павлівна; Kuzmishyna, Iryna I.; Kotsun, Larysa O.; Kotsun, Borys B.; Lisovska, Tetiana P. (Національний природний парк"Черемоський", 2015)
Науковцями біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки були обстежені кв.12 – 14 Черевахського лісництва державного підприємства «Маневицький лісгосп» Волинської області та виявлено 61 бореальний вид природної флори. Подано всебічну характеристику рослин, генетично пов’язаних із хвойними (бореальними) лісами, що перебувають на південній межі в широколистяній зоні. Запропоновано надання дослідженій території статусу ландшафтного заказника місцевого значення «Обрічки» площею 189,5 га.
Keywords: бореальні види рослин; ландшафтний заказник місцевого значення «Обрічки»; Волинська область