Інвестиційні стратегії для розвитку стартапів в Україні - Дмитрук, Артем Ярославович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У ході виконання кваліфікаційної роботи було розглянуто питання формування інвестиційних стратегій при розробці стартапів в Україні. Було проведено аналіз галузі роздрібної торгівлі, визначено основних конкурентів в України, у продуктових та непродуктових сегментах ринку, розглянуті їхня прибутковість. Запропоновано в роботі головну ідею інвестиційної стратегії, яка полягає у повному відмовлені від касирів та дорогої техніки, як каси самообслуговування. Наступальною інвестиційною стратегією для підприємства є введення електронних цінників, яке покращить ефективність реалізації та збуту товарів, а також вплине на загальне враження споживачів.
Keywords: інвестиції; інвестиційна стратегія; страртап-проєкт