Діагностика постави людини: історія та сучасний стан - Кашуба, Віталій Олександрович; Гончарова, Наталія Миколаївна; Ткачова, Анна Іллівна; Kashuba, Vitaliy; Honcharova, Nataliya; Tkachova, Anna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Проаналізовано стан питання діагностики постави людини в історичному аспекті, визначено сучасні тенденції здійснення контролю стану постави, розкрито перспективні напрями цього питання. Визначено два основні напрями діагностики постави людини на сучасному етапі: методи оперативного контролю стану постави, які дають змогу виконувати масові обстеження великих груп людей; поглиблені інструментальні методи з використанням засобів інформаційних технологій, які уможливлюють отримання точних кількісних даних про стан постави людини. There has been conducted the analysis of the topic of diagnostics of human posture in the historical aspect, defined the modern tendencies of monitoring of posture condition and revealed the perspective directions of this issue. It is defined the main directions of di diagnosing of human posture at the modern stage: methods of operative control of posture condition that allow massive investigation of large groups of people; profound instrumental methods with the use of information technologies means which allow to obtain precise quantitative data on the state of human posture.
Diagnostics of Human Posture: History and Modern Condition
Keywords: постава; контроль; posture; diagnostics; musculoskeletal system; control; діагностика; опорно-руховий апарат