Специфіка дискурсу «американського поетичного ренесансу» - Заболотська, О. В.; Zabolotskaya, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Cтаттю присвячено дослідженню специфіки поетичного дискурсу у віршах Дороті Паркер – представниці американського модернізму. Розглянуто погляди різних учених на трактування поняття дискурс, співвідношення дискурсу та тексту, визначення та характерні ознаки поетичного дискурсу, типи адресатів у ньому, окреслено перспективи подальших досліджень. The article deals with studying of peculiarities of poetic discourse in verses by D. Parker, as the representative of American modernism. Definitions of various scientists concerning discourse; correlation of discourse and text; determination of poetic discourse, its characteristic features, types of addressee in poetic discourse are highlighted in the article; the perspective of further research are outlined.
Peculiarities of Poetic Discourse of American Reneissance
Keywords: дискурс; discourse; текст; text; поетичний дискурс; poetic discourse