Визначення рівня фізичної підготовленості студентів першого курсу університету - Кузнєцова, Олена; Зубрицький, Богдан; Сініцина, Олена; Kuznetsova, Olena; Zubrytskyi, Bogdan; Sinistina, Olena (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Тестовий контроль фізичного розвитку й фізичної підготовленості студентів – методологічна основа управління системою фізичного виховання у вищих навчальних закладах. Своєчасна і якісна діагностика поточного рівня фізичної підготовленості студентів має важливе прикладне значення. Завдання дослідження спрямовані на оцінку рівня фізичної підготовленості студентів першого курсу університету, з’ясування причин зниження рівня фізичної підготовленості студентів-першокурсників та встановлення способів її вдосконалення під час навчання у вищому навчальному закладі. У статті проаналізовано результати досліджень науковців щодо показників рівня фізичної підготовленості молоді. Представлено результати тестування фізичної підготовленості студентів першого курсу на початок та кінець навчального року. Найнижчі результати – у визначенні сили, вибухової сили та швидкісних здібностей, тобто показники відповідали оцінці «2» та «1». 50 % студентів першого курсу мають нижчий за середній і низький рівні фізичної підготовленості. Test control of students’ physical development and physical preparedness is the methodological basis of management of the system of physical education at higher educational establishments.Timely and qualitative diagnosis of the current level of students’ physical preparedness has great practical meaning.The research tasks are directed on estimation of the level of physical preparedness of students of the first course of university, defining the reasons of lowering the level of physical preparedness of students of the first course and defining the ways of its improvement while studying at higher educational establishment. In the article it was analyzed the results of studying of the level of physical preparedness among the youth. It was presented the results of testing of physical preparedness of students of the first course at the beginning and at the end of an academic year. The lowest results were shown in defining force, explosive force and speed abilities, in other words the indices corresponded with marks «2» «1». 50 % of students of the first course have below the average or low level of physical preparedness.
Defining of the Level of Physical Preparedness of Students of the First Course of University
Keywords: фізична підготовленість; рівень; студенти; тестування; physical preparedness; level; students; testing