Проблема українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях у роки Другої світової війни в історичній науці: демографічний зріз - Каліщук, Оксана Миколаївна; Kalіshhuk O. N. (Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, 2011)
Досліджено кількість жертв в етнонаціональних конфліктах на території Західної України під час Другої світової війни на підставі наукової літератури про цей період. Звернено увагу на трагічні наслідки цього протистояння для обох сторін конфлікту.
The Polish-Ukrainian Conflict on the Western Ukrainian Lands during World War II in the Historiography: Demographic Aspect
Keywords: українсько-польське порубіжжя; Українська і Польська історіографія; етно-соціальний конфлікт; українсько-польські відносини