Економіка та зовнішньоекономічні зв’язки України - Сищук, Андрій Артемович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів зі структурою та особливостями сучасної національної економіки, сутністю і напрямами розвитку зовнішньоекономічних зв’язків України. Програмою дисципліни передбачено системний підхід до оволодіння понятійно-термінологічним апаратом з основ економіки та зовнішньоекономічних зв’язків; вивчення специфіки та тенденцій розвитку галузей економіки України; аналізу чинників, що детермінують спеціалізацію України на міжнародних ринках та інтеграцію країни в систему світового господарства; вивчення особливостей зовнішньоекономічних зв’язків України з країнами світу та інтеграційними угрупованнями. Доцільність вивчення дисципліни обумовлено потребою розуміння сутності, структури та особливостей економіки та зовнішньоекономічних зв’язків України. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.
Keywords: зовнішня торгівля України; експорт-імпорт капіталу в економіці України; трудова міграція; європейська інтеграція України; зовнішньоекономічні зв’язки України