Специфіка адресатно-суб’єктної синтаксеми в сучасній українській мові - Межов, Олександр; Mezhov, A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено системне дослідження складних адресатно-суб’єктних мінімальних синтаксичних одиниць сучасної української літературної мови на матеріалі художніх текстів у зв’язку із семантичними й валентними типами предикатів. Описано їхні семантичні, морфологічні та формально-синтаксичні варіанти, лексичне наповнення в семантично неелементарних простих реченнях. Визначено специфіку ускладнення адресатної семантики суб’єктними значеннями.
Features Addressee-subject Sintaxema in Modern Ukrainian
Keywords: мінімальна синтаксична одиниця; синтаксема; адресат; вокатив