Модифікація малих прозових жанрів у творчості Д. Марковича та В. Винниченка (на прикладі творів «Final», «Мій сон» Д. Марковича й «Контрасти», «Сонячний промінь» В. Винниченка) - Александренко, Вікторія Вікторівна; Aleksandrenko, Viktoria (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті з’ясовано модифікацію малих прозових жанрів письменників, у яких простежується музичний, образотворчий принципи композиційного вирішення художнього оформлення текстів: епізоди, що виникають у пам’яті героя як низка спогадів-асоціацій, вибудувані за принципом наростання емоційної напруги. Використання таких модерних прийомів засвідчило розширення меж реалістичного канону в поетиці малої прози Д. Марковича та В. Винниченка.Found modification the small genres of writers’ prose, which traced the musical, pictorial principles of text arrangement: episodes that occur in the memory of the hero, as a series of memories associations are built on the basis of increase in emotional stress. The use of modern techniques showed expanding the boundaries of realist canon in the poetics of short fiction by D. Markovych and V. Vynnychenko.
Modification of Small Prose Genres in Creativity D. Markovych and V. Vynny¬chenko (For Instance, on Works «Final», «My Sleeping» D. Markovych and «Contrasts», «Sunbeam» V. Vynnychenko)
Keywords: письменник; модифікація; жанр; музика; малярство; writer; modification; genre; music; painting