Верлан як вид молодіжного сленгу (на матеріалі французької мови) - Мартинюк, Оксана Миколаївна; Martyniuk, Oksana M. (Національний університет "Острозька академія", 2014)
У статті розглянуто передумови появи французького молодіжного сленгу-верлану та його вплив на розвиток французької мови. Проаналізовано характерні особливості утворення та основні типи верлану. The article examines main reasons of appearance of French youth slang-verlan and its influence on the development of French language. The peculiarities of verlan’s formation and its main types have been analyzed.
Keywords: молодіжний сленг; верлан; таємна мова; іммігранти; youth slang; verlan; secret language immigrants