Рухова активність у мотиваційно-ціннісних орієнтаціях студентів - Цьось, Анатолій Васильович; Шевчук, Андрій; Касарда, Ольга; Tsos, Anatolii V.; Shevchuk, Andriy; Kasarda, Olha (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті висвітлено особливості вільного часу студентів, їхнє ставлення до різних видів рухової активності. Виявлено, що більшості (54 %) не вистачає вільного часу. Це підкреслює нераціональний розподіл видів діяльності в способі життя. 72 % респондентів вважають свій рівень фізичної підготовленості середнім, 10,84 % – високим. Загалом 60 % молоді виконували фізичні вправи для зменшення маси тіла й лише 27,43 % – для збільшення. Медичні апарати для корекції маси тіла застосовували лише 2,16 % опитаних. Бажання займатися різними видами рухової активності в майбутньому виявила лише чверть студентів. The article highlights pecualirities of students’ free time, their attitude to different types of physical activity. It was revealed that the majority of students (54 %) are lacking free time which emphasizes irrational distribution of kinds of activities in their lifestyle. 72 % of respondents consider their level of physical fitness as of medium level, 10.84 % – conside it to be high. Only 60 % of young people performedphysical exercises for weight loss and only 27.43 % – forgaining weight. Medical devices for body weight correction were used only by 2,16 % of all the respondents. The desire to engage in various forms of motor activity in the future wasshown only by a quarter of all the students.
Motor Activity in Motivational and Valuable Orientations of Students
Keywords: рухова активність; студенти; мотивація; фізичні вправи; вільний час; physical activity; students; motivation; physical exercises; free time