Роль геометрії у формуванні професійної компетентності майбутнього вчителя математики у вищій школі: на прикладі методики навчання подібних перетворень із застосуванням інноваційних технологій - Кравчук, Ольга Мусіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглядається методичний аспект формування професійної компетентності майбутнього вчителя математики у процесі його підготовки у закладі вищої освіти. Розкрито погляди вітчизняних та зарубіжних вчених на проблему формування професійної компетентності майбутнього вчителя математики; досліджено методичні аспекти навчання геометрії, зокрема, перетворень подібності, із застосуванням інноваційних технологій та їх роль у формуванні професійної компетентності майбутнього вчителя математики. Обґрунтовано, що професійна компетентність майбутнього вчителя математики формується у процесі опанування ним всіх навчальних дисциплін у закладі вищої освіти, в тому числі геометрії, та при вивченні навчальних дисциплін методичного циклу.
Keywords: геометрія; професійна компетентність майбутнього вчителя математики; заклад вищої освіти; 378:005.336.2]:514