Кількісні параметри лексико-семантичного поля «водний транспортний засіб» в професійній англомовній картині світу - Загребельна, Наталія В’ячеславівна; Zahrebelna, N. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто кількісні параметри лексико-семантич¬ного поля «водний транспортний засіб», яке відображує фрагмент професійної англомовної картини світу. Актуальність зумовлена її лінгвокогнітивною спрямованістю. Мета статті – аналіз та опис кількісних параметрів лексико-семантичного поля «водний транспортній засіб» у професійній англомовній картині світу. Конституенти лексико-семантичного поля «водний транспортній засіб» характеризуються такими кількісними параметрами, як обʼєм вибірки, ступінь щільності поля та продуктивність опорних компонентів. Ці кількісні параметри тісно корелюють з семантичними характеристиками лексичних одиниць. The article investigates the quantitative parameters of lexico-semantic field «water transport vessel» which reflects a fragment of the English Professional world picture. Actuality is stipulated by its linguo-cognitive trend. The aim of the article is to analyze and describe quantitative parameters of lexico-semantic field «water transport vessel» in the English Professional world picture. Constituents of lexico-semantic field «water transport vessel» are characterized by such quantitative parameters, as volume of sample, field consistency and productivity of reference components. The given quantitative parameters correlate with semantic characteristics of lexical unit.
Quantitative Parameters of Lexico-semantic Field «Water Transport Vessel» in the English Professional World Picture
Keywords: лексико-семантичне поле «водний транспортній засіб»; lexico-semantic field; англомовна картина світу; English world picture; лінгво-когнітивна спрямованість; linguo-cognitive trend