Образ полковника Фрійлі як символ заперечення жорстокості (за повістю «Кульбабове вино» Рея Бредбері) - Новодворчук, Ольга Василівна; Novodvorchuk, Olga (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті досліджено індивідуально-авторський символ у повісті «Кульбабове вино» американського письменника Рея Бредбері. Здійснено аналіз образу полковника Фрійлі, котрий є символом заперечення жорстокості та зла. Простежено способи формування символічного значення, якого набуває образ полковника Фрійлі. Увагу зосереджено на художній майстерності Рея Бредбері щодо реалізації авторського задуму. Виявлено, що письменник надає образу полковника Фрійлі символічного значення для різноманітної й переконливої інтерпретації твору читачем і досягнення переконливості в розкритті ідейного змісту.This article is dedicated to studying symbols in Ray Bradbury’s story «Dandelion Wine». Colonel Friyli’s character is analyzed as a symbol of the negation of cruelty and evil. The author has traced the ways symbolic meaning is formed through colonel Friyli’s character. The author draws attention to Rey Bradbury’s artistic skills and the implementation of the author’s ideas. It is clear that the writer attaches symbolic significance to colonel Friyli’s character for varied and convincing reader interpretations and for persuasive disclosure of ideological content.
Colonel Friyli’s Character is a Symbol of the Negation of Cruelty (According to Ray Bradbury’s Story «Dandelion Wine»)
Keywords: Рей Бредбері; символ; образ-символ; художній засіб; символ заперечення жорстокості; Rey Bradbury; symbol; image; artistic tool; symbol of the negation of cruelty