Прагматичний зміст епонімічних термінів, утворених метафоричним перенесенням - Дзюба, Майя Миколаївна; Dzyuba, M. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано епонімічні терміни української наукової термінології, утворені метафоричним перенесенням. Розглянуто прагматичний зміст метафоричних термінів з компонентом-епонімом. The article is devoted to the analysis of eponymic terms of Ukrainian scientific terminology formed in the process of metaphoric transposition. The pragmatic contents of metaphoric terms with eponymic component are analyzed.
Прагматическое содержание эпонимических терминов, образованных путем метафорического перенесения
Pragmatic Contents of Eponymic Terms Formed by Metaphoric Transposition
Keywords: епонімічні терміни; прагматичний зміст; метафора; eponymic terms; pragmatic contents; metaphor