Транспортно-логістичний чинник децентралізації туристичних потоків міста Києва (на прикладі столичного Подолу) - Смирнов, Ігор Георгійович; Ільїн, Леонід Володимирович (Волинський національний університет іімені Лесі Українки, 2025)
На прикладі столичного Подолу в Києві проведено аналіз транспортно-логістичної децентралізації туристичних потоків великого міста. Розкрито напрями туристичної трансформації столичного Подолу за часів незалежності України, тобто перетворення його на другу за значенням та величиною туристопотоку дестинацію Києва. Визначено основну туристичну вісь Києво-Подолу, яка з’єднує Контрактову та Поштову площі, що є фокусними пунктами системи туризму Подолу. Особливу увагу приділено геопросторовому та геологістичному аспектам туристичної трансформації. З’ясовані чинники, особливості, перспективи розвитку та шляхи вдосконалення транспортно-логістичної інфраструктури столиці.
Keywords: столиця; туристичні потоки; транспортна логістика; геологістика; геопростір; Київ; 338.47:911.3