Аналіз вільного вірша (на прикладі верлібру Василя Голобородька «Катерина») - Кицан, О. В.; Kytсan, O. V. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу віршознавчого аналізу верлібру як найбільш неврегульованої форми некла¬сич¬ного віршування. На прикладі поеми В. Голобородька «Катерина» досліджено роль метрики, ритміки, строфіки і різноманітних мір повтору в побудові вільного вірша. This article proposes prosodic analysis of a verse libre as the most unregulated form of unclassic verse. The role of metrics, rhythm, stanzaics and different degrees of reiteration of a free verse composition are considered as exemplified in «Kateryna», the verse libre of Vasyl Holoborodko.
Analysis of a Free Verse (as Exemplified in «Kateryna», the Verse Libre of Vasyl Holoborodko)
Кицан О. В. Аналіз вільного вірша (на прикладі верлібру Василя Голобородька «Катерина») // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 37-42.
Keywords: поезія; строфіка; верлібр; ритм; повтор; некласичний вірш; poetry; stanzaics; versе libre; rhythm; reiteration; unclassic verse