Дослідження досвіду впровадження засад циркулярної економіки та «зеленого» курсу в країнах Європейського Союзу - Тєшева, Лариса (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
На сучасному етапі, особливо в контексті сталого розвитку, велике значення надається трансформаційним процесам, спрямованим на вирішення актуальних викликів, що стоять перед багатьма країнами світу, включаючи Україну. Ці виклики включають в себе забезпечення сталого економічного зростання та підвищення рівня життя населення без збільшення навантаження на вже обмежені ресурси, особливо енергетичні. Водночас, зменшення негативного впливу на природне середовище є ключовим аспектом цих процесів. Для досягнення цих цілей та забезпечення сталого економічного розвитку, важливим стає впровадження концепції циркулярної економіки. Ця концепція розглядається як потужний інструмент для оптимізації використання ресурсів і зменшення утворення відходів. Вона сприяє створенню інноваційних продуктів та послуг, що покликані сприяти сталому розвитку та підвищенню якості життя людей. Однак для успішного переходу до циркулярної економічної моделі важливо створити відповідні умови та регулюючі механізми.
Keywords: циркулярна економіка; "зелений" курс; Європейський Союз; 330.35.02