Вербальне та маргінальне: патологія комунікації у романі Ю. Іздрика «Воццек» - Кошелюк, Олена Василівна; Kosheliuk, Olena V. (Східноєвропейський національний ун-т імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу описати модуси вербального й маргінального у сучасному постмодерному тексті на прикладі роману «Воццек» Юрка Іздрика. Маргінальність показано крізь призму порушень комунікації, що неодмінно призводить героя до межової ситуації існування, пояснює його роздвоєний внутрішній світ. The article is devoted to describing verbal and marginal modules in modern text of the postmodernizm on an example the novel of «Voccek» by J. Izdrik. Marginality is showed through the pathologies of communication which certainly brings a hero to the boundary situation of existence, explains his divided internal world
Verbal and marginal: the pathology of communication in the novel «Voccek» by J. Izdrik
Keywords: вербальний; маргінальний; патологія; комунікація; комунікативний психоаналіз; verbal; marginal; pathology; communication; communicative psychoanalysis