Польський Закон про воєводське самоврядування 1922 р.: історичні передумови та правова характеристика - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2001)
Після закінчення Першої світової війни Польща окупувала Західну Україну (Західну Волинь, Полісся, Східну Галичину). Для того, щоб отримати згоду країн Антанти на окупацію цієї території, Польський Сейм прийняв закон про воєводську автономію для Станіславського, Тернопільського і Львівського воєводств, який так і не вступив у дію. After the World War I Poland occupied Western Ukraine (Western Volyn, Polissya, East Halychyna). To achieve this agreement between Atlanta’s countries to occupy these territories, Polish Seym adopted the law about voyevoda’s autonomy for Stanislaw, Ternopil, Lviv regions which was not act.
Keywords: Західна Україна; автономія; закон; Сейм; Western Ukraine; autonomy; law; Seym