Репресії німецької влади проти цивільного населення Волині (1941-1944 рр.) - Іванов, Сергій; Ivanov, Serhii (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розглянуто розгортання німецької окупаційної політики на Волині у 1941–1944 рр. Здійснено спробу проаналізувати її суть, причини, масштаби, наслідки, а також виділити категорії населення, які найбільше постраждали від агресії гітлерівців.

The paper considers the deployment of German occupation policy on Volyn during 1941–1944. Author attempted to analyze its essence, causes, extent and consequences, as well as to highlight the categories of people that are most affected by the aggression of the Nazis.
Repression of the German Authorities against the Civilian Population of Volyn (1941–1944)
Keywords: репресії; Волинь; цивільне населення; колективна відповідальність; repression; Volyn; civilian population; shared responsibility